ЈУ "Центар за социјални рад" Градишка

ДНЕВНИ ЦЕНТАР

Свакодневне активности у ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ

На свјежем ваздуху, уз дружење са другарима, редовно радимо на перцепцији и побољшању концентрације кроз графомоторику.

Визуелно - аудитивна стимулација у сензорној соби ДНЕВНОГ ЦЕНТРА

Стимулишућа и смирујућа атмосфера у сензорној соби омогућава побољшање координације, унапређење способности комуникације те има релаксирајући ефекат. Корисници Дневног центра свакодневно користе све могућности које пружа сензорна соба.

Дружење и слободне активности у ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ

Дружење, слободне активности и уживање у лијепом времену су постале свакодневица у Дневном центру.

Након распуста, настављамо дружење у ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ

Након августовске паузе, корисници Дневног центра су поново на окупу! Уживали смо уз музику, дружили се и наравно, били вриједни!

Kреативно - едукативна радионица - "СЕОСКО ДОМАЋИНСТВО"

31.8.2021. године био је резервисан за још једну радионицу у Дневном центру, у оквиру пројекта "Дугине боје". Тема радионице била је "Сеоско домаћинство", на којој су дјеца израђивала пано и дискутовала о заданој теми. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац, испред удружења "Дуга".

 

Едукативна радионица - "МОЈА ОКОЛИНА"

Дана 26.8.2021. године, у просторијама Дневног центра, одржана је још једна едукативна радионица, у оквиру пројекта "Дугине боје". Циљ радионице био је да кроз квизове и међусобну сарадњу, дјеца истражују, откривају и долазе до нових сазнања, те дружење и развијање такмичарског духа. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац.

Креативна радионица - "МОРСКИ СВИЈЕТ"

У оквиру пројекта "Дугине боје", настављамо са успјешном реализацијом креативних радионица. Тема радионице била је "Морски свијет", а циљ радионице развијање креативности и маште, као и подстицање развоја фине моторике. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац, испред удружења "Дуга".

Диван дан у ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ

26.7.2021. године, у просторијама Дневног центра смо, традиционално, обиљежили рођендан наше кориснице. Дружили смо се, играли, пјевали и уживали.

Слободне активности у ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ

У просторијама Дневног центра, корисници поред редовних, упражњавају и слободне активности, кроз које проводе квалитетно вријеме са терапеутима Дневног центра. Овај пут су имали прилику да се упознају са новим терапеутом Дневног центра, дефектологом Татјаном Јуришић Везмар.

Ликовна радионица - "БОЈИМ ОНО ШТО ВОЛИМ"

У оквиру обавезне студентске праксе, апсолвент социјалнoг рада на Факултету политичких наука у Бањој Луци, Милица Чикић, провела је одређено вријеме са корисницима Дневног центра и при томе са њима реализовала креативну радионицу.

Креативна радионица - "ПРОЉЕЋЕ"

У оквиру пројекта "Дугине боје", 8.6.2021., успјешно је реализована још једна креативна радионица на отвореном, са старијом групом дјеце. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац, а циљ радионице био је развијање креативности, маште и сарадње међу дјецом са заједничким циљем - израда паноа на тему "Прољеће".

Спортске активности на отвореном...

У оквиру пројекта "Дугине боје", терапеути удружења "Дуга" су у дворишту Дневног центра, 2.6.2021. године, организовали  спортске активности за дјецу. Основни циљ, поред физичке активности, био је и развијање такмичарског духа код дјеце. Активности су водиле психолог Невена Гвозденац и логопед Сенка Кулаш.

Успјешан тренд реализације радно - окупационих терапија...

Корисници Дневног центра редовно учествују у радно - окупационим терапијама, а посебно су познати по успјешном сређивању околине Дневног центра, како би свима боравак био љепши и занимљивији.

Едукативна радионица - "ДРУЖИМО СЕ И УЖИВАМО"

У петак, 21.5.2021. године, у просторијама Дневног центра реализована је још једна едукативна радионица, у оквиру пројекта "Дугине боје". Учествовала је старија група дјеце, а циљ радионице био је подстицање социјалне интеракције. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац.

Едукативне радионице у оквиру пројекта "ДУГИНЕ БОЈЕ"

У просторијама Дневног центра, 13.5. и 20.5.2021. године, одржане су радионице са дјецом млађег узраста, у оквиру пројекта "Дугине боје". Радионице су биле едукативног карактера, а циљ прве радионице био је усвајање нових знања и социјалних вјештина кроз игру и дружење са другом дјецом. На другој радионици, активности су биле усмјерене на развој групне повезаности, сарадње и учење кроз игру са другом дјецом. Радионице је водила психолог Невена Гвозденац.

Радно - окупациона терапија - "УРЕЂЕЊЕ ОКОЛИНЕ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА"

Дошли су нам топлији дани и одмах смо пожурили да што прије средимо наше двориште, па смо понедјељак 10.5.2021. године искористили у ту сврху, како би могли да се дружимо и уживамо! Корисници Дневног центра вриједно раде на уређењу дворишта и околине Дневног центра.

Креативна радионица "ПРОЉЕЋЕ У САКСИЈАМА" - други дио

У просторијама Дневног центра, 16.4.2021. године, са дјецом старијег узраста завршена је започета радионица на тему "Прољеће у саксијама". Циљ радионице био је да се дјеца упознају са растом и развојем цвијећа, да развијају љубав, бригу и одговорно понашање према природи. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац.

Креативна радионица - "ПРОЉЕЋЕ У САКСИЈАМА"

Креативна радионица под називом "Прољеће у саксијама" одржана је у просторијама Дневног центра 15.4.2021. године, са дјецом млађег узраста. Дјеца су украшавала саксије у које ће њихови старији другари посадити цвијеће. Радионицу су водиле логопед Сенка Кулаш и психолог Невена Гвозденац.

Едукативна радионица - "ХРАНИМО СЕ ЗДРАВО"

Радионица на тему "Хранимо се здраво" одржана је у Дневном центру 9.4.2021. године са дјецом млађег узраста. Радионицу су водиле логопед Сенка Кулаш и психолог Невена Гвозденац, испред удружења "Дуга", које су са дјецом израдиле пано на задату тему.

Едукативна радионица - "ЗДРАВЕ НАВИКЕ"

У оквиру пројекта "Дугине боје", 8.4.2021. у просторијама Дневног центра успјешно је реализована још једна едукативна радионица са дјецом старијег узраста, а тема је била "Здраве навике". Циљ радионице је освјешћивање и усвајање здравих свакодневних навика код дјеце. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац.

Обиљежавање 21. марта - Међународног дана особа са Дауновим синдромом

17.3.2021. године, у просторијама Дневног центра, а у оквиру пројекта "Дугине боје", одржана је креативно - едукативна радионица са старијом групом дјеце, поводом обиљежавања 21. марта - Међународног дана особа са Дауновим синдромом. Циљ радионице био је боље међусобно упознавање, уочавање сличности и разлика, разумијевање и поштовање различитости других. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац.

Едукативна радионица - "ДОМАЋЕ ЖИВОТИЊЕ"

У оквиру пројекта "Дугине боје", у просторијама Дневног центра, 12.3.2021. године, реализована је још једна едукативна радионица са дјецом млађег узраста, на тему "Домаће животиње". Користећи различите природне материјале, учесници радионице су  направили малу фарму и проширили своја знања о домаћим животињама. Радионицу су водиле логопед Сенка Кулаш и психолог Невена Гвозденац, испред удружења "Дуга".

Традиционално обиљежавање рођендана у ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ

Корисници Дневног центра су и овај пут, традиционално, обиљежили рођендан свог другара, уз музику, плес и мало слаткиша.

Креативна радионица - "8. МАРТ"

Корисници Дневног центра су у петак, 5.3.2021. године, још једном показали своју креативност и на свој начин направили честитке најмилијим, поводом Међународног дана жена.

"ОСМОМАРТОВСКА ЧЕСТИТКА" - трећи дио

Дана 5.3.2021. године, у просторијама Дневног центра, одржан је завршни дио креативних радионица поводом 8. марта. Радионицу са дјецом млађег узраста водиле су логопед Сенка Кулаш и психолог Невена Гвозденац, испред удружења "Дуга".

"ОСМОМАРТОВСКА ЧЕСТИТКА" - други дио

Дана 4.3.2021. године, у просторијама Дневног центра, реализован је други дио радионице везане за израду осмомартовских честитки, у склопу пројекта "Дугине боје". Одржане су двије креативне радионице са старијом групом дјеце. Циљ радионице - израда креативних материјала поводом 8. марта. Радионицу је водила психолог Невена Гвозденац.